ACTIVITATS EXTRAESCOLARS

COMARCAL-ART

Com explicar l’art als xiquets i xiquetes? Ens sembla important reivindicar l’educació artística com a motor per a activar la imaginació i la creativitat dels xiquets i xiquetes, que els permeta enriquir les seues formes d’expressió. L’art és un llenguatge mitjançant el qual es poden expressar i comunicar amb  tota la complexitat no tan sols de la realitat física, sinó també del món dels sentiments i de les emocions.

Ells i elles treballen mitjançant les emocions i és això mateix el que treballarem als projectes que anem fent, un viatge pel món de les emocions.

L’objectiu és explorar tècniques artístiques com a vies d’expressió i creació: dibuix, escultura i pintura i desenvolupament del pensament creatiu, divergent i crític per mitjà del sistema “Tinkering” (aprendre amb les mans).

Desitjarem, estimarem, riurem, gaudirem i tot, gràcies a l’art. Perquè l’art desperta sentiments, sensacions i emocions.

ACTIVITAT DESTINADA ALS CURSOS: Tota la Primària

ESCACS

Amb el joc dels escacs es potencien habilitats i destreses de pensament bàsiques en el desenvolupament cognitiu dels xiquets i de les xiquetes, com ara: motivació, atenció o memòria. És un complement eficient del procés d’ensenyament-aprenentatge i té com a objectius bàsics:

  • Potenciar l’aprenentatge de destreses i habilitats basades en la creativitat i el raonament lògic.
  • Fomentar l’agilitat per a la resolució de problemes.
  • Afavorir les relacions interpersonals i grupals.

ACTIVITAT DESTINADA ALS CURSOS: Tota la Primària

 

 

ROBÒTICA CREATIVA

L’extraescolar de Robòtica creativa és un laboratori on incentivar processos creatius a través del joc i l’experimentació, desenvolupar idees, projectes i invents, utilitzant la construcció i la programació com a eina creativa.

Objectius: Adquirir competències manuals de tècniques constructives, principis mecànics i programació per blocs.
Complementar el desenvolupament curricular de l’aula mitjançant projectes d’enginyeria creativa. Per a això treballem amb LEGO WeDo 2.0, Boost i Mindstorms EV3, Makeblock i Arduino amb  tauletes iPad.

 

ACTIVITAT DESTINADA ALS CURSOS: Tota la Primària

ROCK A LES AULES

Sessions d’assajos col·lectius i concert de final de curs.

Per als més menuts de 2n i Cicle de primera fins als més majors de l’ESO, la creació musical en un espai divertit i pensat per a desenvolupar les inquietuds artístiques relacionades amb la música.

Bandes Sonores, pòdcast, producció de repertori propi, creació de música electrònica, enregistrament de repertori acústic, etc.

Dotar l’alumnat d’autonomia pròpia, per poder dur a terme un projecte creatiu des del punt zero, fins a la finalització.

Guitarres elèctriques, bateries, baix, pianos, xilòfons, percussió…

Un taller centrat en la música dels més joves de la casa, des d’un enfocament pragmàtic, que pretén donar a l’alumnat les competències necessàries perquè participen des de l’instrument, la creació, la producció i la interpretació individual i grupal.

Que l’alumnat assolisca el significat de crear juntament amb d’altres, Trencar el gel de la primera audició amb públic…

ACTIVITAT DESTINADA ALS CURSOS: 2n i 3r Cicle de Primària, 1r i 2n de Secundària

GRUP DE TEATRE

L’objectiu del Taller de Teatre és despertar les possibilitats d’expressió, seguretat personal, vocalització i la imaginació de l’alumnat, perquè se’n adonen que les seues accions serveixen per a comunicar-se amb els altres. Tot i això contribueix també a millorar la seua expressió oral i corporal, així com l’autoestima. Mitjançant jocs i exercicis teatrals aconseguiran una base tècnica per a poder desenvolupar-se amb més seguretat tant dalt d’un escenari com en el dia a dia.

Els i les artistes realitzaran una representació al segon trimestre i participaran en la gravació d’un videoclip al tercer trimestre.

ACTIVITAT DESTINADA ALS CURSOS: 2n i 3r Cicle de Primària.