L’Educació infantil és la descoberta del món, de les primeres relacions i dels diferents llenguatges. Temps per descobrir les capacitats que tenim, per a jugar, per aprendre a respectar, per a créixer, per a adquirir valors de compromís socials i d’igualtat, així com les eines necessàries per a ser persones del futur responsables, autònomes i amb seguretat, és a dir, temps per a construir allò que serem.
Des de l’Escola Comarcal acompanyem el nostre alumnat respectant els diferents ritmes i estils d’aprenentatge, tenint en compte que cada persona és única i té unes necessitats diferents a la resta. Aquest aspecte ens permet un tracte proper i individualitzat que afavoreix l’autoestima, el respecte cap a si mateix i cap a la resta, la responsabilitat, l’esforç, la implicació, l’acceptació i la iniciativa, desenvolupant al màxim les capacitats individuals, així com la construcció del propi procés d’aprenentatge de forma integral.
Nosaltres entenem per educació integral aquella que té en compte la persona en tota la seua globalitat i que propicia el desenvolupament a nivell: Emocional – Motriu – Social – Cognitiu
En tots els àmbits de la vida: Personal – Familiar – Social – Escolar
Considerem fonamental satisfer les seues necessitats afectives, de seguretat, d’autoestima, d’autorealització i d’autonomia al llarg de tota l’Etapa d’Infantil, i per això creem espais acollidors i propers, on elles i ells puguen desenvolupar totes aquestes destreses en un ambient de calma i tranquil·litat.
A La Comarcal guiem els i les alumnes en els seus diferents processos des de la confiança i el respecte, facilitant-los les eines necessàries per tal que els aprenentatges siguen significatius i funcionals, i així anar comprenent el món que els envolta. Els animem a descobrir explorant amb curiositat, a moure’s a la recerca d’allò que els interessa, o a generar espais i moments on obrir-se a la resta.
L’etapa d’Educació Infantil és la idònia per a començar a treballar les relacions dels i les alumnes amb la resta de persones del seu entorn. Aprendre a conviure en societat significa viure junts i en harmonia fomentant valors de pluralitat, participació democràtica, inclusió social, igualtat d’oportunitats i respecte a la diferència. La convivència comporta una consciència de la pròpia identitat i aquesta implica l’acceptació de l’altre, el sentit de pertinència i contribució personal a la societat, l’esperit crític, el respecte cap a la diversitat, el desenvolupament d’habilitats socials, el funcionament participatiu, el treball en equip i l’empatia, afavorint la cohesió social i la formació de persones compromeses i solidàries
La Comarcal és una escola oberta i participativa on el paper de les famílies és fonamental. Família i Escola tenen la responsabilitat de treballar de manera activa en l’educació dels xiquets i les xiquetes. En aquest sentit, és de gran importància que hi haja una relació de confiança i una comunicació continuada, donant suport al Projecte Educatiu i generant-se d’aquesta forma una relació de respecte i reciprocitat mutus, animant les famílies a la participació i col·laboració en el dia a dia de l’escola.