ACTIVITATS EXTRAESCOLARS

COMARCAL-ART

L’art són idees, sentiments i emocions.

Com explicar l’art als xiquets i xiquetes?

Ells i elles treballen mitjançant les emocions i és això mateix el que treballarem al projecte d’enguany: “Art en colors”, un viatge pel món dels colors i de les emocions.

L’objectiu és explorar tècniques artístiques com a vies d’expressió i creació: dibuix, escultura i pintura i desenvolupament del pensament creatiu, divergent i crític per mitjà del sistema “Tinkering” (aprendre amb les mans).

Desitjarem, estimarem, riurem, gaudirem i tot, gràcies a l’art. Perquè l’art desperta sentiments, sensacions i emocions.

ACTIVITAT DESTINADA ALS CURSOS: Tota la Primària i la Secundària

ESCACS

Amb el joc dels escacs es potencien habilitats i destreses de pensament bàsiques en el desenvolupament cognitiu dels xiquets i de les xiquetes,  com ara: motivació, atenció, memòria. És un eficient complement del procés d’ensenyament i aprenentatge i té com a objectius bàsics:

  • Potenciar l’aprenentatge de destreses i habilitats basades en la creativitat i el raonament lògic.
  • Fomentar l’agilitat per a la resolució de problemes.
  • Afavorir les relacions interpersonals i grupals.

ACTIVITAT DESTINADA ALS CURSOS: Tota la Primària

 

 

ARQUILECTURES

Des d’Arquilecturas acostem l’arquitectura als xiquets a través del joc, estimulant la seua capacitat espacial i perceptiva, fomentant la creativitat i l’actitud proactiva cap a l’entorn que ens envolta i potenciant una visió crítica sobre els espais.

Donem a conèixer als alumnes altres models de ciutat i inculquem el respecte cap a altres cultures i altres maneres d’habitar.

L’activitat ajuda a identificar i desenvolupar la intel·ligència visual-espacial,  afavoreix la destresa i el domini de la motricitat fina i l’elaboració de plans i projectes per a complir objectius.

ACTIVITAT DESTINADA ALS CURSOS: Tota la Primària i la Secundària

INICIACIÓ AL TEATRE

L’objectiu del Taller de Teatre en 4t de Primària és despertar les possibilitats d’expressió, seguretat personal, vocalització i la imaginació de l’alumnat, perquè se’n adone que les seues accions serveixen per comunicar-se amb els altres.

Tot això contribueix també a millorar la seua expressió oral i corporal i l’autoestima.

Mitjançant jocs i exercicis teatrals aconseguiran una base tècnica per poder desenvolupar-se amb més seguretat tant dalt d’un escenari com en el dia a dia.

Els i les artistes realitzaran una  representació al segon trimestre i  participaran en la gravació d’un videoclip al tercer trimestre.

ACTIVITAT DESTINADA ALS CURSOS: 4t de Primària

GRUP DE TEATRE

L’objectiu del Taller de Teatre és despertar les possibilitats d’expressió, seguretat personal, vocalització i la imaginació de l’alumnat, perquè se’n adone que les seues accions serveixen per comunicar-se amb els altres.

Tot això contribueix també a millorar la seua expressió oral i corporal i l’autoestima. Mitjançant jocs i exercicis teatrals aconseguiran una base tècnica per poder desenvolupar-se amb més seguretat tant dalt d’un escenari com en el dia a dia.

Els i les artistes realitzaran una  representació al segon trimestre i  participaran en la gravació d’un videoclip al tercer trimestre.

ACTIVITAT DESTINADA ALS CURSOS: 5é i 6é de Primària i la Secundària

ROCK A LES AULES

A Rock a les Aules donem classe a l’Aula Ovidi Montllor, ubicada a l’edifici de l’ESO, plena de guitarres elèctriques, bateries, pianos, baixos, amplificadors i tot el necessari per fer Rock&Roll i tenir l’experiència única de descobrir que tots/es formem part d’un grup de rock format bàsicament per gaudir, aprendre i crear.

Amb tot el material nou de l’Aula Ovidi Montllor podrem endinsar-nos més en l’experiència del rock, per a aquells/es que mai han tocat cap instrument i per a aquells/es que volen millorar els seus coneixements de música moderna.

Les sessions seran com a màxim de 12 alumnes. Al tercer trimestre es realitzarà una gravació d’un cd amb una cançó composta per cada grup i farem, com cada any, un concert per als companys/es de l’escola.

ACTIVITAT DESTINADA ALS CURSOS: 4t, 5é i 6é de Primària i la Secundària

Cal tenir en compte que:

  1. El termini per a inscriure’s mitjançant el formulari, finalitzarà el dimarts 25 de setembre. Recomanem que us assegureu de l’activitat que desitgen realitzar els/les vostres fills/es, donat que la inscripció és, com a mínim, per a un trimestre complet. Finalitzat el termini no s’atendran noves inscripcions.
  2. L’alumnat inscrit, si no causa baixa, continuarà matriculat en els següents trimestres. No heu de tornar a reomplir el formulari.
  3. Per comunicar les baixes per al següent trimestre, cal remetre un correu electrònic a extraescolars@lacomarcal.com.
  4. Els rebuts es giraran trimestralment a novembre, febrer i maig.
  5. Les activitats es realitzaran atenent a un nombre mínim d’alumnes.