ACTIVITATS EXTRAESCOLARS

COMARCAL-ART

Com s’ha de parlar d’art contemporani als xiquets i les xiquetes? com explicar l’art del Segle XX que de vegades nosaltres tampoc entenem?

L’art no és tan sols l’aspecte d’una obra, si no també idees i, sobretot, sentiments. L’art contemporani vol que obrim els ulls i vegem el món de manera diferent. El Taller convida a participar, mirar, explorar, poder sentir, gaudir i exterioritzar l’art. Els xiquets i les xiquetes treballen mitjançant emocions i és això mateix el que transmet l’art contemporani.

L’objectiu és explorar tècniques artístiques com a vies d’expressió i creació: dibuix, escultura i pintura i desenvolupament del pensament creatiu, divergent i crític per mitjà de l’educació artística.

Responsable: Sara Jorge

Horari COMARCAL-ART

COMARCAL-ART

30€/mes

Curs: Primària i Secundària
Horari: Dijous 14:00 – 15:00h

ESCACS

Amb el joc dels escacs es potencien habilitats i destreses de pensament bàsiques en el desenvolupament cognitiu dels xiquets i les xiquetes, com ara la motivació, l’atenció o la memòria. És un complement eficient del procés d’ensenyament i aprenentatge i té com a objectius bàsics:

 • Potenciar l’aprenentatge de destreses i habilitats basades en la creativitat i el raonament lògic.
 • Fomentar l’agilitat per a la resolució de problemes.
 • Afavorir les relacions interpersonals i grupals.

Responsable: Jesús

Els grups s’organitzaran per nivells.

 

Horari ESCACS

ESCACS

25€/mes

Curs: 1r – 2n  de Primària
Horari: Dilluns i Divendres 13:30 – 14:15h

Curs: 3r de Primària
Horari: Dilluns i Divendres 14:15 – 15:00h

KIDS BRAIN

Oferim un mètode que desenvolupa les capacitats mentals dels xiquets i les xiquetes mitjançant les Matemàtiques i l’Anglés usant l’àbac japonès.
El programa KIDSBRAIN ensenya l’alumnat com fer càlculs mentals ràpids visualitzant els moviments de l’àbac.
L’exercitació de l’hemisferi dret millora la memòria fotogràfica, la capacitat d’escolta, la comprensió i altres habilitats, com ara:

 • Aprendre anglès de manera natural i divertida.
 • Fer tangibles les matemàtiques…
 • Millorar el desenvolupament cognitiu

Responsable: Arnau

A l’inici de l’activitat s’abonaran 25€ en concepte de material didàctic que inclou: llibre d’activitats, àbac japonès, llapis, nom d’usuari i contrasenya per a entrar a la PLATAFORMA ON-LINE i poder seguir practicant.

Horari KIDS BRAIN

KIDS BRAIN

27€/mes

Curs: 3r de Primària
Horari: Dimecres 14:00 – 15:00h

Curs: 1r de Primària
Horari: Dijous 14:00 – 15:00h

Curs: 2n de Primària
Horari: Divendres 14:00 – 15:00h

INFORMÀTICA

L’objectiu fonamental d’aquesta activitat és la formació informàtica de l’alumnat, familiaritzant-lo amb el coneixement i l’ús d’habilitats, tals com:

 • Ús del programa de mecanografia MECPORT per al coneixement del teclat.
 • Entorn Windows: trobar i guardar informació dins l’ordinador, aprendre a configurar l’entorn, passar informació d’uns programes a uns altres.
 • Tractaments de textos amb Word: Introduir un text i donar-li format: lletra, posició, color, format periodístic…; enriquir el text amb imatges i taules. PowerPoint: Introduir dades i imatges al programa. Afegir efectes de so, moviment, etc. al treball creat.
 • Tractament d’eines i programes:  Prezzi, StoryBird, Edmodo, Spreaker, Padlet, Voki, Toondoo, Voicethread,…
 • Navegar per Internet: coneixement de portals educatius i cerca d’informació a la xarxa fomentant-ne l’ús crític i responsable. Ús de jocs d’entreteniment i portals educatius com a recurs per a motivar l’alumnat

Responsable: José Traver

Horari INFORMÀTICA

INFORMÀTICA

30€/mes

Curs: 3r de Primària
Horari: Dimarts i Dijous 14:00 – 15:00h

ROBÒTICA

En aquesta activitat extraescolar introduirem l’alumnat al món de la robòtica. Cal destacar que serà enfocada com una activitat lúdica que ens permetrà despertar i reforçar en l’alumnat la creativitat, la capacitat d’innovació i el treball en equip.

La robòtica és una activitat experimental en equip que permetrà a l’alumnat, mitjançant la resolució de problemes, incrementar la seua motivació pel treball i l’aprenentatge.

 • La introducció i l’ús de conceptes de programació per a aconseguir un seguit d’objectius aportarà a l’alumnat el reforçament de la seua intel·ligència lògica.
 • La construcció d’estructures i parts dels robots des de zero facilitarà el treball creatiu i col·laboratiu per a arribar al projecte que cadascun dels grups haja imaginat prèviament.

Responsable: Paco Vidal

Horari ROBÒTICA

ROBÒTICA

30€/mes

Curs: 4t A, 4t B i 5é A de Primària
Horari:Dimarts i Dijous 14:00 – 15:00h

Curs: 5é B, 6é A i 6é B de Primària
Horari: Dimecres i Divendres 14:00 – 15:00h

INICIACIÓ AL TEATRE

L’objectiu del taller en 4t de Primària és despertar les possibilitats d’expressió, seguretat personal, vocalització i imaginació de l’alumnat, perquè se n’adonen que les seues accions serveixen per a comunicar-se amb els altres. Tot això contribueix també a millorar-ne l’expressió oral i corporal, i l’autoestima. Mitjançant jocs i exercicis teatrals aconseguiran una base tècnica per a poder desenvolupar-se amb més seguretat tant dalt d’un escenari com en el dia a dia.

Responsable: Pau Blanco

Horari INICIACIÓ AL TEATRE

INICIACIÓ AL TEATRE

30€/mes

Curs: 4t de Primària
Horari: Dimarts i Dijous 14:00 – 15:00h

GRUP DE TEATRE

L’objectiu del taller és despertar les possibilitats d’expressió, seguretat personal, vocalització i imaginació de l’alumnat, perquè se’n adonen que les seues accions serveixen per a comunicar-se amb els altres. Tot això contribueix també a millorar-ne l’expressió oral i corporal, i l’autoestima. Mitjançant jocs i exercicis teatrals aconseguiran una base tècnica per a poder desenvolupar-se amb més seguretat tant dalt d’un escenari com en el dia a dia.

Realitzaran representacions teatrals i participaran activament a la Nit d’Expressió.

Responsable: Pau Blanco

Horari GRUP DE TEATRE

GRUP DE TEATRE

30€/mes

Curs: 5é i 6é de Primària i ESO
Horari: Dimecres i Divendres  14:00 – 15:00h

ROCK A LES AULES

Rock a les aules és un taller centrat en la música del segle xx, des d’un enfocament pragmàtic, que pretén donar a l’alumnat les ferramentes necessàries perquè participen des de l’instrument, la creació i la interpretació individual i grupal. Aquest taller dotarà l’alumnat d’autonomia pròpia per a poder interpretar amb el seu instrument partitures de música contemporània (rock, jazz, folk, pop, etc.)

Com a cloenda del curs faran una actuació el dia de la Festa de La Primavera.

Responsable: Albert Ortega

Horari ROCK A LES AULES

ROCK A LES AULES

30€/mes

Curs: 5é A de Primària
Horari: Dijous 14:00 – 15:00h
Curs: 5é B de Primària
Horari: Dimarts 14:00 – 15:00h
Curs: 6é de Primària i Secundària
Horari: Dimecres 14:00 – 15:00h

ARQUILECTURES

Des d’Arquilecturas acostem l’arquitectura als xiquets a través del joc, estimulant la seua capacitat espacial i perceptiva, fomentant la creativitat i l’actitud proactiva cap a l’entorn que ens envolta i potenciant una visió crítica sobre els espais.

Donem a conèixer als alumnes altres models de ciutat i inculquem el respecte cap a altres cultures i altres maneres d’habitar.

L’activitat ajuda a identificar i desenvolupar la intel·ligència visual-espacial,  afaveix la destresa i el domini de la motricitat fina i l’elaboració de plans i projectes per a complir objectius.

 

Responsables: Silvana i Sonia

Horari ARQUILECTURES

ARQUILECTURES

30€/mes

Curs: Primària i ESO
Horari: Dimarts  14:00h – 15:00h

Cal tenir en compte que:

1. El termini per a inscriure’s mitjançant el formulari, finalitzarà el divendres dia 16 de desembre. Recomanem que us assegureu de l’activitat que desitgen realitzar els/les vostres fills/es, donat que la inscripció és, com a mínim, per a un trimestre complet.

2. L’alumnat inscrit, si no causa baixa, continuarà matriculat en els següents trimestres. No heu de tornar a reomplir el formulari.

3. L’horari de realització de les activitats està contemplat a la graella d’horari adjunta. Assegureu-vos de que les activitats que seleccioneu, en cas de ser més d’una, no es realitzen a la mateixa hora.

4. Per comunicar les baixes per al següent trimestre cal remetre un correu electrònic a extraescolars@lacomarcal.com. El termini finalitzarà el divendres dia 16 de desembre. Assegureu-vos que el/la vostre/a fill/a vol continuar en l’activitat a la que està inscrit/a, ja que passada aquesta data no s’admetran més canvis.

5. Els rebuts es giraran trimestralment a febrer i maig.

6. Les activitats es realitzaran atenent al nombre mínim d’alumnes.