Menjador

Menjador

L’alimentació és un dels pilars importants en l’educació i el desenvolupament dels nostres fills i filles. Per això, resulta imprescindible la col•laboració entre la família i l’Escola, si es vol fomentar el coneixement i la consecució d’hàbits alimentaris equilibrats.

El servei de menjador és un espai on l’ alumnat comparteix taula i continua el seu procés d’aprenentatge d’hàbits, actituds i valors com el respecte i la tolerància envers els companys i les companyes, entre d’altres.

El nostre alumnat es troba en el moment més important del seu creixement i per això una dieta equilibrada és necessària.

EQUILIBRI DIETÈTICEl centre disposa d’un equip de nutricionistes que s’encarrega de crear els menús que dia a dia es serveixen a tot el personal del centre.

El menú que es publica trimestralment té una distribució setmanal per tal de facilitat la tasca d’idear els sopars.

Diàriament els menús van acompanyats d’amanida.

A partir de 1r d’ESO l’alumnat disposa de bufet d’amanida, que variarà cada dia, i amb la qual poden completar el menú i substituir un dels plats.

Les postres diàries són fruita i, a més a més, hi ha lactis els dilluns i els dimecres.

Menú mensual - Alumnat

Actualment l’escola té com a proveïdora de fruites i hortalisses una cooperativa agroecològica local. D’aquesta manera també apostem per seguir treballant amb la sostenibilitat, l’ecologia i el reciclatge.

AGROECOLOGICS

Disposem de cuina pròpia on es dóna servei a més de 600 alumnes i tot el personal de l’Escola.

Els plats són elaborats en la nostra cuina garantint totes les mesures higièniques i sanitàries.

El nostre equip de monitors/es està format per personal qualificat que té molt en compte les característiques del nostre alumnat. Aquest equip és supervisat pel professorat del centre per a garantir el seguiment dels objectius educatius.

Són referents dels nostres infants; les seues tasques i objectius a aconseguir i mantenir són múltiples i relacionats amb l’alimentació, l’ordre, la convivència i la cura del seguiment de dietes o intoleràncies alimentàries.

L’Escola ofereix a aquells alumnes que ho necessiten per motius mèdics o d’altra naturalesa, l’adequació del menú diari perquè puguen seguir una alimentació correcta.

Les famílies comunicaran al tutor/a i al cap de cuina, mitjançant un escrit, el dies que l’alumne menjarà de règim, per a poder alternar els menjars.

A l’inici de cada curs escolar, les famílies haureu de comunicar a l’Escola les al·lèrgies alimentàries dels vostres fills i filles mitjançant un model de comunicació que us facilitarem.

Des de qui para taula fins qui posa el menjar en les safates, totes i cadascuna d’aquestes persones segueix les normes d’higiene. Llavar-se les mans, torcar la taula, són accions que dia a dia fan tots i totes les persones usuàries d’aquest servei.

Quan l’alumnat haja de fer una eixida, la cuina hi facilitarà el pícnic. Aquest constarà d’entrepà, aigua, suc i fruita de temporada.