En el tercer cicle de l’etapa Primària l’alumnat adquireix responsabilitats d’aula una mica més complexes i amb més funcions respecte als cursos anteriors.
- Menjador.
- Informàtica.
- Endreça de l’aula.
- Material.
- Secretaria.
En el tercer cicle de l’etapa Primària l’alumnat adquireix responsabilitats d’aula una mica més complexes i amb més funcions respecte als cursos anteriors.
Al llarg del primer trimestre, treballem a l’aula els diversos gèneres i subgèneres literaris i després visitem una biblioteca i una llibreria.
Per tal de crear la biblioteca d’aula, es reparteixen els gèneres i subgèneres literaris i cada xiquet i xiqueta aporta un llibre que ha escollit amb la col·laboració de la seua família. Així, conformem una biblioteca amb llibres que parteixen dels gustos de l’alumnat i que té una diversitat literària. Aquesta creació de la biblioteca sempre va lligada a una llibreria i amb la realització d’una eixida a algun lloc relacionat amb la lectura, com ara: biblioteca, editorial, museu, animació lectora, etc.
En el tercer cicle portem endavant un projecte emprenedor que consisteix en la creació d’una cooperativa on l’alumnat participa activament en la presa de decisions i desenvolupa responsabilitats individuals i col·lectives. El procés de treball té els passos següents:
En el tercer cicle de Primària la col·laboració de les famílies té un paper molt important, especialment en la cooperativa. Dins del nostre horari escolar, a partir del segon trimestre, les sessions estan obertes a les famílies que vulguen assistir. El suport de les famílies és clau per a desenvolupar les tasques més complexes i dur a terme els projectes del cicle.
En el tercer cicle, a l’inici del curs, realitzem una eixida de convivència perquè l’alumnat es senta acollit i desenvolupe habilitats d’ajuda.
Al llarg del curs, i per a ampliar els nostres coneixements, fem activitats fora de l’Escola que ens connecten amb l’entorn. Assistim al teatre en valencià, castellà i anglès, fem eixides relacionades amb les ciències socials i naturals, i també visites vinculades al nostre projecte de la cooperativa. Finalment, l’acampada és una de les activitats lúdicoeducatives a la qual dediquem una atenció especial.
Una vegada al cicle, l’alumnat representa un gran espectacle amb una posada en escena nocturna, on la reivindicació per un món millor i les arts, es veuen conjugades com a punt final d’un projecte treballat a les aules durant els mesos previs. Comptem amb l’ajut d’especialistes de les arts escèniques que ens indiquen i recomanen com expressar allò que volem dir a l’escenari.
Amb la col·laboració de tot el personal de l’escola (docent i no docent), apropem la lectura dels clàssics de la literatura universal a les classes del tercer cicle amb sessions curtes on anem descobrint a poc a poc els mons meravellosos descrits als seus relats.