L’objectiu principal que perseguim en l’etapa d’Educació Primària és proporcionar a tot el nostre alumnat un entorn d’aprenentatge que permeta iniciar-se en l’adquisició de les competències bàsiques i en l’adquisició de bons hàbits de treball i convivència.Aquesta és una etapa fonamental per consolidar hàbits, per fomentar l’autonomia, per presentar reptes d’aprenentatge, per fomentar valors i per refermar relacions positives i amoroses. Treballem per proporcionar tot el nostre alumnat d’eines, habilitats i destreses que després els seran necessàriesal llarg de la seua vida.
Dels 6 als 12 anys els xiquets i xiquetes viuen una etapa molt important de la seua vida, i els adults l’hem de gaudir i acompanyar!
Una visió integral de l’educació
Volem integrar al màxim les experiències educatives en el marc global de l’Escola, prioritzant les que fomenten la cooperació i la interacció, l’establiment de recursos col·lectius o la creació d’un clima cultural i intel·lectualment ric que amplie les vivències de l’alumnat. Treballem des d’un tractament interdisciplinari dels aprenentatges que ens permet abordar projectes des d’una perspectiva global incorporant l’ús de les tecnologies de la informació i la comunicació.
Fomentem l’ús de metodologies que faciliten processos d’aprenentatge significatiu, desenvolupant en l’alumnat la capacitat d’aplicar-los en diverses situacions i contextos. Respectem el ritme d’aprenentatge de cada alumne/a educant des d’una orientació inclusiva i integradora, amb la intenció d’atendre les necessitats educatives de cada alumne per potenciar al màxim les seues capacitats.
La importància de les llengües
Volem aconseguir un alumnat competent per comunicar-se de forma eficaç, tant en valencià com en castellà i en anglès; hàbil en la lectura i la comprensió lectora, capaç d’expressar-se amb correcció, oralment i per escrit. Al mateix temps, volem afavorir i fer ús de la nostra llengua i cultura com a via per a fonamentar l’aprenentatge i per comprendre i estimar les altres llengües i cultures d’arreu del món.
Fent camí cap a la plena autonomia
A Primària, treballem per fomentar graus d’autonomia cada vegada majors. L’autonomia requereix un esforç continuat, però és la millor garantia per aconseguir uns infants feliços, capaços, responsables i creadors de relacions gratificants.
L’afecte com a motor d’aprenentatge
L’afecte és motor de vida i d’aprenentatge, dona força per superar els reptes quotidians i motivació per “fer cas” a les persones que ens estimen i confien en nosaltres. A Primària, treballem per construir relacions basades en l’afecte, l’autonomia i la confiança com a elements que han d’orientar la nostra intervenció educativa i que ens ajuden a establir relacions de qualitat, sanes, satisfactòries i necessàries per aconseguir el desenvolupament desitjat.
Rols i responsabilitats
L’Escola és un espai compartit i tots en som responsables. La participació del nostre alumnat en les tasques quotidianes de l’aula són valors i aprenentatges valuosos que es desenvolupen al llarg de l’etapa. La gestió del material i del treball, la participació en la Taula Quadrada o la col·laboració amb els companys més menuts són rutines necessàries tant per al funcionament del l’etapa com per al desenvolupament individual dels nostres xiquets.
El nostre entorn: una font d’aprenentatges
Tenim la gran sort de trobar-nos en un entorn natural que ens ofereix gran quantitat de possibilitats per al creixement del nostre alumnat. Els racons del pati, el campet, el corralet o les excursions pels voltants ens proporcionen un contacte directe amb la natura que ens fa estimar-la i a respectar-la i alhora satisfà la curiositat natural dels nostres xiquets.
Experimentació i descobriment
Mitjançant metodologies participatives i creatives a l’aula, i amb l’impuls per a fer treballs de recerca i de pràctiques fomentem l’experimentació, la indagació i la descoberta en l’aprenentatge de les ciències per part del nostre alumnat. Al llarg de l’etapa, portem a terme diversos projectes i activitats que permeten els estudiants bastir el seu aprenentatge a partir de la investigació i del descobriment. Les col·laboracions de les famílies, que aporten la seua experiència, formen part important dels nostres projectes quotidians.